23 Nisan 2021 Cuma

Günün Nasibi #9

 Son birkaç gündür yaşananları görüyorsun. İnsan neden kanaat etmez? Neden hep daha fazlasını ister ve bunu kolay yoldan kazanmaya çalışır? Halbuki ne buyuruyor Peygamber Efendimiz (s.a.s.):

“Müslüman olan, yeterli geçime sahip kılınan ve Allah’ın kendisine verdiklerine kanaat etmesini bilen kurtulmuştur.” (Müslim, Zekât 125. Ayrıca bk. Tirmizî, Zühd 35)

Kanaati elden bırakmak demek aslında bir bakıma senden faydalanmaya çalışanlara malzeme olmak demektir. Tamahkârâne hareket eden insan, sömürülmeye, sömürüden kazanana yol açmış, kapı aralamış olacak ve üstelik huzurunu da yitirmeye başlayacaktır. Gereğinden fazla daha çok istemeye başladığında bir de Allah korusun şükretmeyi bıraktığında ne yazık ki dünyayı alsa mutlu olamayacaktır.

Alınteri zor kazanılan, emek verilen, paranın adıdır. Kolay yoldan para kazanma arzusu, sonucunda bu arzudan nemalananlara yarayacaktır. Dikkat etmekte fayda var, güzel insan.

"Ey iman edenler! Size verdiğimiz rızıkların temiz olanlarından yiyin ve Allah’a şükredin; eğer O’na kulluk ediyorsanız." (Bakara Suresi, 172. Ayet)

-- Kablu Bağa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tüm Zamanların En Çok Okunan 3 Yazısı