18 Şubat 2021 Perşembe

Ağlamaya İhtiyacın Var Bugün

 Evet, belki de dünyada çok fazla kötü haber var. Gidişat evet, çok kötü belki. Evet, komplocular yine haklı çıkıyor? Evet, belki planlar birer birer gerçekleştiriliyor ama unutma, korkma da… Allah'a güven. Sen bir kul olarak kendi içinde olanı çıkar ortaya. Sen bir insansın. Küçük ama doğal, kendi halinde ama bir dünyasın…

Evet, herkesin bir planı var. Evet, politik ve siyasi anlamda masada kazanılıp kaybedilen savaşlar var. Evet, "aslında" diye başladığımız cümleler var. Aslında o filmin o dizinin o yazının o sözlerin arkasında anlatılmak istenen başka şeyler var.. Evet, birçok mesaj var.

Ama baktığında şöyle balkona çıkıp yaşadığın hayata… Tüm bunlar ne kadar seni yansıtıyor? Bu yığınla bilginin varlığı senin doğal, kendiliğinden, sana özgü yaşamını ne kadar huzura erdiriyor? Bir bak şöyle dışarıdan, o balkondan kendi hayatına.

Ne kadarı sensin hayatının? Evet, hepsi gerçek, belki üstümüze üstümüze gelen büyük kaoslar var.

Evet, birçokları şimdiyece yaşandı ve yaşadın, yaşadık. Ama bak bir dışardan küçük görünen ama aslında ne kadar da geniş olan hayatına. Ne kadar da daralttığına bir bak; helal daireni ne kadar da daralttığına... Kendini ne kadar bunalttığına.

Sen… Ben… Evet, çok sorun, dert var, ama ben neden bu kadar yorgunum? Aradığım neydi benim? Bulduğumda huzura erdiğim neydi? Geçmişte o deneyimlediğim, kaybolan öz duygu şimdi nerede? Haberler… İnsanlar... Toplum ve ben… İnsanlar fakir… İnsanlar üzgün... İnsanlar kimsesiz...

Şimdi yine yeniden düşsen de kalktığın bir yoldasın, yoldayız, yeniden... Yeniden... Yeniden...

Bugün, o gün. O'na dayan! O'nu an, O'na rağbet et!

Bir yol var. Var mısın?

Hayırlı Kandiller

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tüm Zamanların En Çok Okunan 3 Yazısı