30 Nisan 2021 Cuma

Google Arjantin Haberi

 

Google, Arjantin'de domainini kaybetmiş

Tabii kısa süreli bir kayıp olmuş bu. Habere  Google Newste denk geldim. Haberde Arjantin'de yaşayan bir kişinin sadece yaklaşık 25 TL'ye google[nokta]ar alan adını (domain) satın aldığı yazıyordu.  Yabancı kaynakları derlediğimde 270 Arjantin Pezosuna denk gelen bu tutar yaklaşık 2.90 dolara tekabül ediyor. Arjantinli tasarımcı, domain sitesine girdiğinde Google domainin alınabilir olduğunu görmüş ve fırsatı değerlendirdiğini belirtmiş. Domain sitesinin satın alıma izin vereceğini hiç hayal etmediğini söylemiş. Kötü niyetinin olmadığını Google'ın .ar uzantısının çalışmadığı ile ilgili bilgiler aldığını, domain sağlayıcı siteye girip incelediğini anlatmış. Uluslararası alan adına ise hiçbir etkisi olmamış.

Peki Google ne yapmış?

BBC'nin haberine göre, Google Arjantin "Kısa bir süre için alan başkası tarafından alındı." açıklamasında bulunmuş. Çok hızlı bir şekilde ise alanın geri alındığını da eklemiş.

Nasıl oldu da oldu?

Bir teoriye göre Google alan için süreyi geçirmiş olmasından dolayı satın alınabilir hale geldi. Ancak habere göre, bu mümkün görünmüyor çünkü alan adının süresi Temmuz ayında doluyormuş.

Son Sözler

Belirsizliğini koruyan bu mevzuyu da okuduktan sonra, nedense, paylaşmaya değer gördüm. Mevzu, internet sitesi, blog olunca aman dikkat edin, alan adınızın süresini geçirmeyin.

Diğer yazılara göz atabilirsiniz:

Kişilik Müdahale ile Değiştirilebilir mi?

Günün Nasibi #12Google Arjantin Haberi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tüm Zamanların En Çok Okunan 3 Yazısı