19 Mayıs 2018 Cumartesi

Sessiz Kalma! MİM#1



B.

Bugün  Kıraatane olarak, karınca misali vazifemizi  en  cüz’i  şekilde de olsa yazarak gerçekleştirmek istedik. Yüce Peygamberimizin (aleyhissalâtu  vesselam) buyurduğu üzere, hiç değilse yazarak  “alimin  kalemine” erişmektir niyetimiz.

Bu minvalde, siz değerli komşu bloggerlarımızı da destek maksadıyla etiketliyoruz.

Cuma Hutbesinden:

Mekke ve Medine nasıl ki Müslümanların ruhu ve sevdası ise,  Kudüs de öylece damarlarımızda dolaşan kandır. Kudüs İslam ümmetinin vahdet binasındaki kilit taşıdır. Kudüs sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs  ve  Mescid-i  Aksa bize Peygamberimizin emanetidir. Kudüs sadece Filistin, Mescid-i  Aksa civarında yaşayanların değil, tüm dünya Müslümanlarının göz bebeği ve insanlığın ortak değeridir.

Bugünse Kudüs, Müslümanların ve insanlığın önünde bir vicdan, hukuk ve aklak sınavıdır…

Kudüs sınavı karşısında her birimize düşen vazife, yaşanan vahşete asla rıza göstermemektir…

Allah’ım, Mescid-i  Aksa’yı  işgale yeltenenlere fırsat verme. Müslüman aleminin içinde bulunduğu bu  zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle. Bizlere yeniden, aziz  bir  ümmet  olarak adaleti ayakta tutmayı nasip eyle. Dualarımız kabul  eyle.  Amin.”


#Konuloji #İnsanaDavet #Sahih  Hikayeler #Begonvil  Sokağı #Kiremithanem #Girift #İman  Power #Mavi  ve  Edebiyat #Sessiz  Kaldım #Beyda’nın Kitaplığı


Ve  sizin  etiketledikleriniz…  #kudüskirmizicizgimizdir 

4 yorum:

  1. Lâ ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin,düşmesin dilimizden.
    Allah razı olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah hayrınızı kabul eylesin. Allah razı olsun..

      Sil
  2. Allah bu ince fikrinizden ötürü razı olsun ve daim eylesin, bizi bereketli kılsın. Evet, kalb ile buğz imanın en zayıf olanı ama Allah kalbimizi katılaşmış olmaktan korusun ki hala salih olanı düşünüp şerli olanı def etme mücadelesi veriyoruz. Elhamdülillah.

    Hadisin kaynağı ve orijinal halini de ayrıca okumak isterim, elinizde varsa, sevgili Müfred.. selametle

    YanıtlaSil
  3. Bu yorumda defalarca dikkatimi çektiğinden merak ettiğim bir şey var "nüzûl i İsa"

    Bu konu gerçekten tam bir ittifaka tabi değil;

    "...Kur’an’daki açık bilgilerle çelişen bu tür rivayetlere dayanarak bir inanç oluşturmak kelâm metodolojisi açısından isabetli görünmemektedir. Tedvin döneminde hıristiyan kültürüyle karşılaşmanın bir sonucu olarak nüzûl-i Îsâ inancının İslâm akaidine girmiş olması kuvvetle muhtemeldir. Zira Hz. Îsâ’nın insanların aslî günahını affettirmek için kendini feda ettiği ve Tanrı hükümranlığını kurmak üzere dünyaya yeniden döneceği inancının hıristiyanlara ait bir akîde olduğu bilinmektedir."


    ‎www.islamansiklopedisi.info/dia/ayrmetin.php?idno=220472

    Okunması dileğiyle.

    YanıtlaSil

Tüm Zamanların En Çok Okunan 3 Yazısı